Caută
Close this search box.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, PRIMA reacție după falimentul RADET

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a precizat că bucureștenii nu trebuie să se îngrijoreze după ce Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) a intrat luni oficial în faliment, potrivit unei decizii definitive a Curții de Apel București.

Virgil Popescu a declarat că va avea o discuție în scurt timp cu secretarul de stat pe Energie, Doru Vișan, directorul de la Electrocentrale și administratorul special de la Electrocentrale București pentru a găsi o soluție la situația prezentată. Totodată, ministrul a susținut că va lua legătura și cu Primăria Capitalei. „Împreună trebuie să găsim această soluție”, spune Virgil Popescu.

„Bucureștenii nu trebuie să se îngrijoreze. Vom face tot ce depinde de Ministerul Economiei să rezolvăm această situație. L-am chemat acum secretarul de stat pe Energie, domnul Doru Vișan, directorul de la Electrocentrale și pe administratorul special de la Electrocentrale București tocmai pentru a găsi această soluție. Vom lua legătura și cu Primăria Capitalei pentru că împreună trebuie să găsim această soluție. În caz contrat vom găsi noi soluția, dacă nu găsim deschidere din partea Primăriei. Eu cred că vom găsi.

Eu am tras semnalul de alarmă de săptămâna trecută și nu am vrut decât să atrag atenția că trebuie găsită o soluție și în cazul unui scenariu defavorabil. După cum ați văzut, am fost greșit interpretat. Îmi pare rău că s-a ajuns aici și instanța a confirmat până la urmă ce am spus eu, cel mai negru scenariu. Nu se va opri energia termică pentru bucureșteni, din punct de vedere al Elcen-ului, dar trebuie să avem cât mai repede posibil o soluție împreună cu Primăria Capitalei”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este de luni oficial în faliment, potrivit unei decizii definitive a Curții de Apel București.

Instanța a respins ca nefondate apelurile declarate de părți la decizia din 17 aprilie 2019 a Tribunalului București, prin care magistrații au decis intrarea în faliment a RADET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri