Caută
Close this search box.

Mirel Rădoi, noul selecționer la numai 38 de ani. Cine sunt tehnicienii uriași cu care se va consulta

mirel radoi

Bomba a explodat chiar luni, imediat după weekend-ul de foc al alegerilor prezidențiale. Era vorba de ziua de marți, dar … nu s-a mai așteptat.

Ceea ce se prefigura  în ziua meciului Spania – România de la Madrid, acum 7 zile, va deveni oficial marți, 26 noiembrie. Mirel Rădoi, antrenorul naționalei de tineret, și-a dat acordul și va fi anunțat selecționerul primei reprezentative, urmând să stea pe bancă la semifinala de baraj cu Islanda. Meciul care va reprezenta primul pas spre ultimul bilet spre EURO 2020 va avea loc pe 26 martie 2020, în deplasare.

Mirel Rădoi, noul selecționer la numai 38 de ani. Contract pe doi ani, cu 20.000 de euro lunar, plus clauză de prelungire în 2022

Mirel Rădoi, care a împlinit 38 de ani pe 22 martie, va fi validat de Comisia Tehnică a FRF condusă de Mihai Stoichiță, dar detaliile sunt deja puse la punct. Rădoi va avea contract pe doi ani cu naționala României, urmând ca angajamentul să fie prelungit dacă va califica echipa la Mondialul din 2022 din Qatar.

În acest moment, la tineret, Mirel Rădoi are un salariu pe an de 60.000 de euro și va câștiga la echipa mare 250.000 de euro anual. Adică puțin peste 20.000 de euro pe lună, o creștere de peste 4 ori a contractului. Mirel Rădoi va avea și un bonus dacă va califica naționala la Mondialul din 2022, dar valoarea acestuia nu s-a discutat clar, pentru că nu au fost anunțate încă premiile de la FIFA.

Mirel Rădoi a obținut acceptul de a se consulta cu doi antrenori uriași, ambii foști selecționeri: Victor Pițurcă și Mircea Lucescu!

Pentru că tot s-au vehiculat mai multe variante de selecționeri după plecarea lui Cosmin Contra, s-a aflat, conform jurnaliștilor de la Fanatik, că finala a fost între Mirel Rădoi și Dan Petrescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj. Așa cum am anunțat zilele trecute, Dan Petrescu a condiționat venirea la națională de continuarea până în vară la CFR Cluj, astfel că discuțiile sale cu FRF s-au oprit în acest punct.

Mirel Rădoi a obținut deja acceptul Comisie Tehnice de a se consulta cu doi foști selecționeri, antrenori uriași în fotbalul românesc. Anume, Victor Pițurcă și Mircea Lucescu. Cu primul Mirel a vorbit deja, fiind prezent duminică la meciul Craiova – Hermannstadt, Piți asigurându-l că-l va ajuta cu orice sfat. La fel stau lucrurile și în cazul lui Mircea Lucescu, care va fi extrem de util pentru Rădoi încă de la debut, meciul cu Islanda de la Reykjavik, pentru că „Il Luce” îi știe foarte bine pe adversari, cu care s-a confruntat când era pe banca naționalei Turciei.

Răzvan Burleanu i-a promis lui Mirel Rădoi că va merge cu naționala la Olimpiada de la Tokyo

Răzvan Burleanu, președintele FRF, îl va anunța marți după-amiază pe Mirel Rădoi ca nou selecționer. Înainte, Burleanu va lua și acceptul Comitetului Executiv care va avea o nouă ședință programată pentru ora prânzului. Burleanu e de acord sută la sută cu varianta Rădoi, șeful federației fiind convins că Mirel va face față unui meci cu asemenea presiune cum este cel din Islanda de partidele tineretului de la EURO. Atunci Rădoi, deși tânăr și cu puțină experiență, a gestionat foarte bine situația și tricolorii mici au fost la un pas de finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri