Invitată la emisiunea „Cafeneaua Naţiei”, realizată de Dragoş Pătraru, Monica Anisie, ministrul Educației, a afirmat că, pe actuala contrucţie bugetară nu are ce să facă cu banii, dacă se aloca 6% din PIB pentru Educaţie.

”Bugetul pe care-l primeşte învăţământul preuniversitar este mai mic decât în învăţământul universitar. Şi nevoile să ştiţi că sunt mai mari în învăţământul preuniversitar. Eu mă voi preocupa ca acest buget să se îndrepte în principal către învăţământul preuniversitar, către baza aceea, pentru că cei mai importanţi sunt aceşti învăţători, educatori. Până când se termină gimnaziul, profesorii, învăţătorii şi educatorii îşi pun amprenta asupra copilului”, a declarat ministrul Monica Anisie.

”Bugetul acesta trebuie să crească gradual, pentru că nu poţi să dai din primul moment fără să ştii nişte măsuri pe care le vei lua pe termen scurt, mediu şi lung. Vă spun de ce. Pentru că, hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Dar eu, pe construcţia pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac”, a mai declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.