Caută
Close this search box.

Sportul nordic și săptămâna neagră CONTRA românilor

Sportul nordic a avut o săptămână neagră împotriva românilor, iar seria negativă ar putea continua în această seară pe Arena Națională la meciul de fotbal România – Suedia, din etapa a noua a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Pentru întâlnirea de pe Arena Națională, FRF a luat măsuri fără precedent pentru a preveni incidentele și a schimbat și firma de securitate.

Săptămâna neagră a nordicilor împotriva românilor a început miercuri seară în Suedia la meciul Kristianstad – Dinamo București, din faza grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin. Întâlnirea s-a încheiat la egalitate, scor 29-29, rezultat în urma căruia ”câinii” s-au calificat matematic în barajul pentru optimi, în timp ce suedezii nu mai au nicio șansă să acceadă în faza următoare.

Joi seară, la Voluntari, a venit rândul echipei naționale de tineret a României să umilească reprezentativa similară a Finlandei, scor 4-1, în preliminariile Campionatului European din 2021. Trupa lui Mirel Rădoi a avut o prestație foarte bună, iar eroul ”tricolorilor” a fost Valentin Mihăilă, cel care a reușit un hattrick și a fost decisiv la autogolul oaspeților.

Acum urmează reprezentativa de seniori a României, care are nevoie neapărată de victorie împotriva Suediei pentru a păstra șanse de calificare direct din preliminarii la turneul final de anul viitor. Iar un succes al ”tricolorilor” poate că i-ar face pe nordici să aibă o atitudine mai potilită atunci când vine vorba de țara noastră.

Echipa națională a României va întâlni Suedia, vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar trei zile mai târziu va juca pe Wanda Metropolitano din Madrid, tot de la ora 21:45. Pentru a se califica la Euro 2020 din această grupă preliminară, ”tricolorii” trebuie să învingă Suedia și să scoată un punct în Spania, dar există și varianta barajului din Liga Națiunilor, despre care vom scrie curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri