Caută
Close this search box.

Surse. După alegeri, în PSD, urmează o LUPTĂ CRÂNCENĂ Gabriela Firea – Olguta Vasilescu

psd

Imediat dupa alegerile prezidentiale, va incepe o batalie de proportii epice in PSD, pentru functia de presedinte al partidului. Dancila va fi executata rapid, dupa care Lia Olguta Vasilescu si Gabriela Firea se vor napusti una asupra celeilalte, pentru a prelua partidul.

In cel mult trei zile dupa alegerile prezidentiale, PSD va convoca un CEX, pentru o pretinsa analiza a rezultatului alegerilor. Insa miza va fi debarcarea cat mai rapida a Vioricai Dancila, astfel incat CEX va fixa data unui nou congres al PSD, poate chiar la inceputul lunii decembrie. Partidul va dori sa intre in noul an cu o noua conducere.

Daca cineva are vreo indoiala ca Dancila nu va fi aruncata in mare viteza la tomberon, sa isi aduca aminte de vorbele lui Claudiu Manda: „Cum sa castigam alegerile cu o proasta?”. De ce ar mai tine-o pe „proasta” in fruntea partidului, cand nu mai are cu ce sa-i santajeze?

Sunt doua nume care pot si vor emite pretentii pentru sefia partidului: Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu. Amandoua au o mare notorietate (Fifor si Orlando mai au pana sa le ajunga), sunt definitorii pentru electoratul PSD (Firea – moaste, pomeni, „Doamne-ajuta” / Olguta – „Am dat pensii, salarii”) si fiecare poate sa isi sustina revendicarea functiei cu realizarile politice.

Gabriela Firea este pesedistul cu cel mai mare numar de voturi, obtinute pentru Primaria Capitalei, in timp ce Olguta Vasilescu este cu Doljul ei pe locul doi in tara, dupa Teleorman, ca numar de voturi aduse in primul tur pentru candidatul PSD.

Firea si Vasilescu-Manda si-au intensificat aparitiile publice in aceste zile de campanie, folosind ca pretext sustinerea campaniei lui Dancila, insa ele isi fac de fapt campanie pentru acapararea functiei detinute acum de Dancila.

Gabriela Firea profita din plin de sumele uriase varsate din bugetul bucurestenilor in conturile trusturilor de presa pentru a fi cat mai des prezenta pe televiziuni, pentru ca apoi sa poata sustine cat mai tare ca a fost cea mai activa in sustinerea candidatului partidului. Va incerca si in acest mod sa anihileze un previzibil atac din partea Olgutei Vasilescu privind numarul de voturi adus in aceasta campanie pentru candidatul partidului.

Batalia intre cele doua se anunta a fi una fara precedent in istoria partidului. Nu este vorba ca se vor confrunta doua femei, ci ce fel de persoane sunt aceste femei.  Ambele sunt campioane la K1 de mahala, specialiste in jocuri murdare si artiste in manipulari obscene.

In plus, fiecare este dominata de un orgoliu exacerbat, efectul unor profunde frustrari, ceea ce le transforma in bombe cu efect intarziat. Nu de putine ori au avut fiecare dintre ele iesiri publice extrem de agresive cand abia au fost atinse cu o ironie.

Orgoliul toparlanesc ultragonflat al fiecareia va transforma PSD intr-un camp de lupta apocaliptica. Sa ne pregatim deci, cum spunea fostul presedinte al partidului, Victor Ponta, pungile cu popcorn, crede Comisarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri