Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Dezbaterea lui Klaus Iohannis de la BCU: PSD trebuie înlăturat, prin vot, din decizia statului

La Biblioteca Centrală Universitară are loc dezbaterea organizată de Klaus Iohannis cu diverși jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi.

Am venit în această poziție acum cinci ani și am spus că vreau să fie președintele României care face altfel de politică, să generez soluții, să generez abordări comune, echitabile, agreate cu toți partenerii instituționali pentru a atinge câteva obiective naționale importante, pentru a atinge nevoia de securitate a României, pentru a avea o reprezentare externă adecvată, pentru a consolida statul de drept. Dar am întâlnit un PSD puternic ostil, care mai ales după decembrie 2016 a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toți în haos? Pentru ce? Pentru a salva câțiva penali. PSD a dorit să acapareze și să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anti-corupție, ci și marile sisteme, a făcut-o într-un mod perfid, și-a înșurabat neamurile, găștile. M-am opus! M-am opus folosind instrumentele oferite de Constituție. Și de multe ori am avut succes. Dar mandatul meu nu s-a rezumat doar la atât. Am avut câteva realizări care vor influența parcursul României pentru ani și ani: înțelegerea cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Am ajuns să am un mandat care să mențină România în marile coordonate dorite de români, opunându-mă PSD. Am menținut România pe traiectoria europeană și transatlantică. Am reușit să salvez imaginea României prin politica externă pe care am făcut-o”, a fost discursul rostit de Iohannis, inainte ca jurnalistii si politologii sa pună întrebări.

Am vrut o altfel de politică, dar am întâlnit un PSD puternic ostil. Scopul PSD a fost să salveze câțiva penali”, a declarat Klaus Iohannis.

Am avut un mandat care a început ca un mandat de construcție, dar, pe parcurs, a trebuit să mă opun PSD-ului, pentru a menține România pe traiectoria europeană.

PSD-ul trebuie înlăturat din decizia statului, dar nu oricum, ci prin decizie democratică: prin vot”, a mai spus Iohannis.

Mă adresez inclusiv electoratului PSD, pe care-l respect. Noi nu tăiem pensii și salarii, vrem ca acestea să crească”, a declarat Iohannis.

Președintele a ajuns la Biblioteca Centrală Universitară în aula căreia va avea loc dezbaterea. Sala a fost amenajată special, fiind postate zece fotolii pe podium, în care vor sta Klaus Iohannis și cei care îi vor puten întrebări. Restul presei are locuri rezervate la balcoane.

Foto: libertatea.ro

Pentru prima dată de la alegerile prezidențiale din 2000, nu va exista o confruntare finală între candidații intrați în turul II, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. În urmă cu 19 ani, Ion Iliescu a refuzat dezbaterea cu adversarul său de atunci, Corneliu Vadim Tudor.

Discuția dintre Klaus Iohannis și invitați va dura în jur de două ore și este organizată de PNL. Jurnaliștii acreditați pe instituția prezidențiale pot participa la eveniment, dar nu vor fi lăsați să pună întrebări.

În sală se vor afla și studenți, echipa de campanie a PNL și consilieri prezidențiali.

Lista de studenți și profesori prezenți a fost aprobată în prealabil.

Lista persoanelor care vor pune întrebări la discuția din această seară cu Klaus Iohannis: Radu Tudor (Antena 3), Ion M. Ioniță (Adevărul), Moise Guran ( Europa FM), Cristina Șincai (România TV), Silviu Mănăstire (B1 TV), Clarice Dinu (HotNews), Ramona Avramescu (TVR), Cristian Leonte (Pro TV) și Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Potrivit unor surse politice, este posibil să fie o a 10-a persoană acceptată să pună întrebări, de la Realitatea PLUS sau Digi 24.

Nu legitimăm printr-o dezbatere contracandidatul care a fost reprezentantul unuia dintre cele mai toxice şi antidemocratice guverne din ultimii 30 de ani.
Nu legitimăm printr-o dezbatere toate derapajele xenofobe şi toate calomniile pe care reprezentanţii PSD le-au spus ȋn ultimii ani. Au avut ocazia să vorbească 4 ani ȋn care s-au aflat la conducerea ţării, acum este rândul românilor să vorbească la vot„, a postat PNL pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri