Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac susţine că acum, după retragerea Adinei Florea, „ABUZURILE în Justiţie vor porni în forţă”

bogdan chirieac

Bogdan Chirieac, un apropiat al conducerii PSD, anunta ca prin retragerea candidaturii Adinei Florea pentru sefia Sectiei Speciale se „deschide larg usa abuzurilor in Justitie”.

„Ne apropiem de ultimul act al existentei acestei Sectii care trebuia sa mai opreasca abuzurile din justitie. Sectia a existat mereu la DNA, dar era in mod evident un conflict de interese. Cand procurorii DNA aveau cazuri in instanta, aici putea fi anchetat judecatorul care dadea sentinta. Practic aceasta sectie a fost trecuta la Parchetul General.

Eu cred ca dupa desfiintarea Sectiei Speciale se deschide larg usa abuzurilor in justitie. Desfiintarea Sectiei se va intampla rapid”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Intrebat daca e posibil sa avem surprize, in sensul in care Sectia Speciala sa fie mentinuta, dar sub o alta conducere si structura, analistul politic a precizat:

„Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, in formula sa de independenta actuala, a disparut. Ea a fost oricum blocata prin refuzarea doamnei Adina Florea care castigase concursul pe drept. Practic Sectia e desfiintata, dar nu asta ne preocupa ci faptul ca abuzurile din justitie vor porni in forta”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Procurorul Adina Florea si-a retras candidatura din procedura de numire la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, a anuntat purtatorul de cuvant al CSM, Daniela Stancioi.

„In cursul zilei de astazi (joi – n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in functia de conducere din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, ca urmare a concursului sustinut”, precizeaza CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amanat de mai multe ori validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri