„Salut decizia guvernului în privinţa rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur „convine doar celor care se tem de voturi, adică de români”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet de legi din domeniul justiţiei, precum şi pe OUG 114.

Liderul USR Dan Barna îi transmite, așadar, premierului Ludovic Orban că ar fi fost de preferat ca Guvernul să îşi asume răspunderea şi pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

82 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =