Două kilograme de acte a cântărit că a depus Dana Bota, neurooncolog şi prodecan la Universitatea din Irvine, California, de când a început, acum un an, procesul de echivalare în România a rezidenţiatului şi supraspecializării obţinute în Statele Unite. Însă nici măcar acum nu l-a putut finaliza, lovindu-se la tot pasul de birocraţia excesivă.

România vorbeşte cu emoţie despre diaspora în fiecare campanie electorală, dar de foarte puţine ori votul mult invocat al diasporei se reflectă ulterior în politici gândite pentru românii din afara graniţelor.

Ne dorim ca medicii plecaţi să se întoarcă în România, dar drumul lor pentru echivalarea supraspecializărilor trudite peste Ocean este presărat cu obstacole birocratice.

Dana Bota şi soţul ei, Robert Bota, psihiatru în SUA, trec prin acest lung drum al echivalării pregătirii în străinătate ca să poată acorda consulturi pacienţilor români şi să-i ajute să intre în studiile clinice.

Cercetător şi neurooncolog, Daniela Bota este în prima linie a războiului cu una dintre cele mai cumplite maladii: cancerul la creier. Este prodecan al UC Irvine şi chief scientific officer (director de cercetare), poziţie din care coordonează peste 500 de studii clinice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =