Caută
Close this search box.

Georgiana Arsene, soţia lui Gelu Voican Voiculescu, lucrează la Sputnik

georgiana arsene

Gelu Voican Voiculescu a fost însoțit la ceremoniile de comemorare a Revoluţiei de sâmbătă şi de duminică de soția lui, Georgiana Arsene, care semnează periodic articole în Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei.

Imaginile din Piața Universității, unde sâmbătă Voican Voiculescu a fost huiduit și lovit în cap cu o cârjă, și din Piața Revoluției, unde a participat la o slujbă religioasă, îl arată pe fostul vicepremier alături de Georgiana Arsene, cu care s-a căsătorit în acest an.

Georgiana Arsene este o prezență permanentă pe site-ul Sputnik, printre articolele semnate numărându-se și editorialul ”De ce să ne temem de Rusia?”, în care denunță o presupusă propagandă anti-rusă răspândită în Occident și România și susține că ”e momentul ca noi toţi să ne trezim şi să abandonăm rusofobia, pentru a coopera în mod natural cu Rusia împotriva terorii”.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de procurori de trădare pentru că a fost implicat în chemarea trupelor sovietice la Revoluție

Procurorii arată în Dosarul Revoluției că toți cei din rețeaua Iliescu, inclusiv Gelu Voican Voiculescu, au negat constant faptul că ar fi chemat trupele sovietice și au încercat să-și ascundă filosovietismul, dar și colaborarea cu serviciile secrete ale URSS.

”Ulterior Revoluţiei, toţi cei implicaţi în chemarea trupelor sovietice ( Iliescu Ion, gl. Militaru Nicolae, Voican Voiculescu, Brucan Silviu ) au negat vehement acest fapt. Se observă că persoanele implicate în solicitarea de ajutor militar sovietic (trădare, conform legislaţiei penale), sunt aceleaşi faţă de care prezentul rechizitoriu reţine săvârşirea crimelor împotriva umanităţii, în circumstanţele arătate. Prin prisma acestei realităţi, prin raportare şi la probele administrate, în mod firesc se evidenţiază un liant, o continuitate logică, între consemnările din capitolul I (contextul internaţional), filosovietismul evident al componenţilor „grupului Iliescu”, acceptarea noii puteri din România de către URSS, reactivarea unor militari de o anumită factură şi (nu în ultimul rând) uciderea lui Ceauşescu Nicolae”, arată procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri