Caută
Close this search box.

Germania este uluită! Sicriul liderului nazist Reinhard Heydrich, „Măcelarul”, a fost deschis. Ce s-a descoperit

Poliția din Berlin încearcă să descopere cine a deschis mormântul nemarcat a fostului oftier SS, Reinhard Heydrich, un lider nazist de top omorât de partizanii cehi în 1942.

Un angajat al Cimitirului Invalizilor din zona centrală a Berlinului a descoperit joi că sicriul lui Heydrich a fost deschis.

Heydrich a fost un organizator cheie a uciderilor în masă comise de Germania nazistă împotriva evreilor din Europa. Acesta a condus Conferința Wannsee din ianuarie 1942, unde „Soluția Finală” a lui Hitler a fost plănuită.

Manipularea unui sicriu poate duce la urmărire penală conform legii germane împotriva „pângăririi sicrielor”.

La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, forțele Aliaților au hotărât ca sicriile membrilor naziști importanți să nu fie marcate, pentru a preveni simpatizanții naziști în a le transforma în altare.

Se consideră că persoana care a profanat sicriul lui Heyndrich a avut informații exacte despre locația acestuia.

S-a mai întâmplat și în trecut

Un incident similar s-a petrecut la Cimitirul Nikolai din Berlin, unde un grup de stânga a deschis ce aceștia credeau a fi mormântul lui Horst Wessel, membru al Cămășilor Brune omorât în 1930, ce a fost transformat în martir și onorat cu imnul nazist ce îi purta numele.

Grupul a pretins că a aruncat craniul lui Wessel în Râul Spree, însă poliția a negat acest fapt, susținând că sicriul deschis a fost al tatălui lui Wessel, și că niciun os nu a fost scos din sicriu.

Heyndrich, poreclit „Măcelarul”, a condus biroul de securitate al Reichului sub liderul SS Heinrich Himmler. Adolf Hitler l-a numit pe Heyndrich „Omul cu Inima de Fier”.

Heyndrich a stăpânit Boemia și Moravia până în mai 1942, când partizanii cehi antrenați de britanici i-au atacat limuzina, acesta decedând mai apoi din cauza rănilor suferite în urmă atacului.

Că răzbunare, naziștii au distrus satul Lidice, omorând toți bărbații și băieții adolescenți, deportând femeile și copiii către lagăre de concentrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri