Caută
Close this search box.

Macron anunţă că 33 de ”terorişti” au fost ”neutralizaţi” de trupele franceze în Mali sâmbătă dimineaţă

emmanuel macron

Emmanuel Macron a anunţat sâmbătă, la Abidjan, că 33 de terorişti au fost neutralizaţi în cursul dimineţii în regiunea Mopti, din centrul Mali, în cursul unei operaţiuni a forţei franceze Barkhane, relatează AFP.

În cursul acestei operaţiuni, soldaţii francezi au eliberat doi jandarmi malieni care fuseseră luaţi ostatici de jihadişti şi au luat un prizonier, a precizat şeful statului francez, în cadrul unui discurs susţinut în faţa comunităţii franceze în a doua zi a vizitei sale în Cote d’Ivoire.

Armata franceză foloseşte expresiile neutralizaţi sau „scoşi din luptă”, fără a preciza dacă este vorba despre morţi sau prizonieri, însă o sursă apropiată de preşedinţia franceză a indicat că „teroriştii” au fost „ucişi”.

„Acest succes considerabil vine în urma angajamentului forţelor noastre, este o susţinere pe care o aducem Mali, regiunii şi propriei noastre securităţi”, a adăugat Emmanuel Macron.

„Am avut pierderi, am avut şi victorii în această dimineaţă datorită angajamentului soldaţilor noştri şi al operaţiunii Barkhane”, a subliniat el.

Această operaţiune intervine la puţin timp după moartea a 13 soldaţi francezi într-o coliziune între două elicoptere în timpul unei „operaţiuni de luptă” în Liptako, în regiunea Menaka, în apropierea frontierei comune a Mali, Niger şi Burkina Faso, unde forţa antijihadistă franceză Barkhane desfăşoară cu regularitate operaţiuni împotriva grupurilor armate, printre care şi Statul Islamic în Sahara Mare.

Preşedintele francez a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă împreună cu trupele franceze la Abidjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri