Ministrul Sănătăţii Victor Costache susţine că birocraţia care îndepărtează tinerii de sistemul medical românesc trebuie să dispară, el precizând că în perioada celor 12 ani cât a muncit în Franţa nu a fost nevoit să ajungă vreodată la Ministerul Sănătăţii de acolo şi amintind ”bătălia” de şase luni pe care el însuși a dus-o pentru echivalarea unor diplome europene.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Iaşi ce va face în cazul absolvenţilor de Medicină care pleacă în străinătate, dar la revenirea în ţară nu li se recunoaşte rezidenţiatul făcut în Europa, ministrul Victor Costache a răspuns că “aceste derapaje nu mai trebuie permise“.

Costache a dat exemplul său, spunând că a lucrat 12 ani în Franţa, a făcut rezidenţatul la Toulouse şi Grenoble, apoi a revenit în România unde a urmat o “bătălie“ de şase luni pentru echivalarea unor diplome.

Am revenit în România în 2013, în condiţiile în care am absolvit UMF-ul în 1999 la Iaşi. Din 2001 lucrasem în Franţa, unde am făcut rezidenţiatul în instituţii prestigioase din Toulouse şi Grenoble. Am fost apoi medic specialist şi medic primar. M-am întors în ţară cu diplomă de specialist şi a urmat o bătălie de şase luni pentru a reuşi să-mi echivalez nişte diplome europene. Îmi doresc ca aceste lucruri să nu se mai repete, vreau o descentralizate a acestui fenomen. Am căzut de acord cu rectorii să descentralizăm tot parcursul birocratic al rezidentului. Nu vom inventa nimic, ci vom prelua modele europene care funcţionează deja“, a afirmat ministrul Victor Costache, citat de Stiripesurse.ro.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 5 =