Caută
Close this search box.

Moştenitorii lui Michael Jackson au ajuns la o înțelegere cu Disney VIDEO

Moștenitorii lui Michael Jackson şi compania Walt Disney au ajuns la o înţelegere în procesul în care se reclamase folosirea imaginii cântăreţului.

Moştenitorii lui Michael Jackson şi cei de la The Walt Disney Company se judecau din cauza unei emisiuni de la ABC-TV, The Last Days Of Michael Jackson (Ultimele zile ale lui Michael Jackson), scrie Descopera.ro.

Administratorii averii cântăreţului au reclamat faptul că imaginea şi muzica lui Jackson au fost folosite fără a li se cere acordul.

Reclamanţii au acţionat în justiţie în luna mai 2018. Imagini din videoclipuri, din concerte şi secvenţe de documentar ca şi alte elemente ce ţin de moştenirea cântăreţului au fost folosite în emisiunea de la ABC.

Cei de la BBC au renunţat la folosirea imaginii cântăreţului în imaginile promoţionale, dar au precizat că materialele care apar în emisiune intră sub incidenţa ”folosirii cu bune intenţii” (fair use) lucru recunoscut de legislaţia în domeniul drepturilor de autor.

Procesul trebuia să înceapă în decembrie dar cele două părţi au depus o notificare prin care stabileau că s-a ajuns la o ”înţelegere amiabilă”.

La sfârşitul anului 2018, Michael a fost declarat artistul cel mai bine plătit după moarte din ultimii 60 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri