Caută
Close this search box.

Naţionala de handbal ferminin se califică în grupele principale de la Campionatul Mondial

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în grupele pricipale ale Campionatului Mondial, după un meci dramatic cu Ungaria. Tricolorele au câştigat cu 28-27, ultimul gol al meciului fiind înscris de Cristina Neagu, dintr-o lovitură de la 7 metri dictată la ultima fază a partidei. În cazul unei înfrângeri sau a unui rezultat de egalitate, adversarele noastre de astăzi mergeau mai departe.

Ungaria a condus aproape toată partida, chiar şi la o diferenţă de 7 goluri, dar România a avut o revenire de senzaţie pe finalul meciului.

Cristina Neagu a transformat în ultimele secunde ale meciului o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița, astfel că România a reușit să obțină victoria la limită.

Deși la începutul meciului, româncele nu au arătat cea mai bună formă și au fost conduse de maghiare cu 5-0, pe parcurs au reușit să își revină. Scorul la pauză era în favoarea adversarelor, 16-10.

În minutul 59, tabela de marcaj arăta 27-27, dar „tricolorele” au luptat până în ultima secundă și au câștigat.

România va înfrunta Rusia, Suedia și Japonia în grupele principale.

Naţionala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri