Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical anunţă că, miercuri şi joi, vor picheta Curtea Constituţională de unde aşteaptă soluţii la problema contribuţiilor sociale din OUG 79/2017, actul normativ fiind vizat de 19 dosare.

”Un subiect atât de important nu poate să aştepte la nesfârşit o soluţie de constituţionalitate”, au transmis sindicaliştii care cer implicarea preşedintelui Klaus Iohannis, a Guvernului, a Avocatului Poporului şi a Parlamentului în rezolvarea problemei, potrivit news.ro.

BNS a anunţat, printr-un comunicat de presă, că va picheta principala cale de acces a judecătorilor Curţii Constituţionale a României, în datele de 4 şi 5 decembrie 2019, între orele 9,00-12,00.

”Prin acest protest vrem să atragem atenţia preşedintelui Curţii Constituţionale, dar şi a celorlalţi membri ai Curţii asupra faptului că, în intervalul noiembrie 2018-august 2019, au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizează în integralitate sau parţial prevederi ale Titlul V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariaţi au fost afectaţi în drepturile lor individuale garantate de Constituţia României în cursul anului 2018”, au transmis sindicaliştii.

Titlul la care se face referire vizează modificări importante la plata contrbuţiilor sociale.

”Cerem Curţii Constituţionale să respecte propria lege de funcţionare 47/1992, cât şi propriul regulament. Un subiect atât de important pentru milioane de salariaţi ai României cât şi pentru generaţiile viitoare (întrucât OUG 79/2017 generează mecanisme de finanţare ale sistemului de securitate socială din România) nu poate să aştepte la nesfârşit o soluţie de constituţionalitate! Cerem, de asemenea, celorlalte instituţii responsabile să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de lege şi să comunice punctele de vedere oficiale către Curte cu maximă celeritate, aici referindu-ne la Avocatul Poporului, Guvernul României, Camera Deputaţilor şi Senatul României”, au mai transmis sinducaliştii.

Citește și: Frații Micula au pus sechestru pe acțiunile Nuclearelectrica

40 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =