Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a acuzat-o duminică pe primarul general al Capitalei Gabriela Firea de netransparenţă în privinţa mai multor contracte de achiziţii pentru Bucureşti. Acesta subliniază că în Capitală circulă tramvaie străine deşi „tramvaiele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea şi nu văd de ce nu ar fi bune şi pentru Bucureşti”.

„Nu mă mulţumeşte răspunsul dnei Primar General! Noi nu i-am cerut să intervină în licitaţii, ci să se asigure că procedura este transparentă şi nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească. Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitaţie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitaţie!

Îi reamintesc dnei Primar General că tramvaiele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea şi nu văd de ce ele nu ar fi bune şi pentru Bucureşti.

Nu în ultimul rând îi reamintesc dnei Primar General că la baza acordului de guvernare dintre PSD şi ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul românesc, de a crea locuri de muncă în ţară şi nu în afară, de a încuraja companiile româneşti. Chiar dacă coaliţia nu mai este la guvernare acest angajament faţă de români rămâne.

Nu cred în coincidenţe. Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turceşti au luat cele mai mari contracte de achiziţii autobuze şi tramvaie pentru Bucureşti, în condiţiile în care firme româneşti produc aceleaşi autovehicule în ţară, de aceeaşi calitate şi cu forţă de muncă autohtonă. Nu e încă târziu ca o bună parte din cei 176 milioane de euro care vor fi plătiţi pentru tramvaie să se întoarcă în economia românească”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =