Caută
Close this search box.

VIDEO Două trenuri s-au ciocnit frontal lângă Ploiești: 11 persoane au fost rănite

UPADATE Numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una va fi transportată la spital cu elicopterul, informează ISU Prahova.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de salvare care au făcut triajul persoanelor implicate în accident.

„Alte 20 de persoane aflate în tren au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital”, precizează ISU Prahova.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

Știrea inițială:

Două trenuri, unul de călători și unul de marfă, s-au ciocnit lângă Ploiești, miercuri după-amiază, în urma accidentului fiind rănite șase persoane – pasageri din trenul de călători și cei doi mecanici, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

„La această oră circulația trenurilor este închisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă și un tren de călători.
Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București – Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București – Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiești Vest – Ploiești Sud. Menționăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, anunță un comunicat CFR SA.

Un elicopter SMURD a ajuns la fața locului și au fost mobilizate echipaje de pompieri și ambulanțe, iar la acest moment sunt 6 persoane rănite, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Accidentul feroviar a avut loc la ieșirea din Gara Triaj Ploiești către Brazi, unde un tren de marfă care ar fi depășit semnalul de oprire s-a ciocnit cu un tren de persoane care circula pe ruta Ploiești Sud – București. În urma impactului, primul vagon al trenului personal a deraiat. Trenul de persoane implicat este R 5008 Buzău – București care ar fi trebuit să ajungă la Ploiești Triaj la 15.39. Trenul de marfă pare a fi de la Deutsche Bahn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri