Caută
Close this search box.

Viitoarea conducere a PSD ar putea fi ALEASĂ pe bază de moțiune

psd

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că viitoare conducere a partidului va putea fi aleasă pe bază de moțiune, în care fiecare candidat la șefia partidului vine cu un program și cu membrii viitoarei conduceri care ar urma să fie aleasă în bloc.

Singura dată când în PSD s-a discutat despre acest mod de alegere a conducerii a fost în 2010, când Mircea Geoană a încercat fără succes să impună acest model.

Întrebat cum vede viitoarea conducere a PSD, Marcel Ciolacu a răspuns:

”Mult mai deschisă. Poate o să promovăm și noi la Congres ideea aceasta de a veni cu candidaturi pe moțiuni. Rămâne să discutăm în conducere. Vii cu un program politic, cu o echipă… Vom discuta în Biroul Permanent, iar viitorul CEx va fi unul lărgit, în care vor fi invitați și primarii muncipiilor, și președinților CJ, să luăm o decizie cât mai largă”.

În ce privește posibilitatea candidaturii sale la congresul din 29 februarie, Ciolacu a spus că va lua o decizie după Sărbători, în urma unor discuții cu familia și cu colegi din conducere.

Invitat să comenteze afirmația făcută de Ion Iliescu, într-un interviu pentru TASS, potrivită căruia unii lideri ai PSD au folosit partidul ca ”un instrument de putere”, Ciolacu a spus: ”Spre mirarea multora, îi dau perfectă dreptate domnului președinte. A fost folosit PSD de anumiți oameni, ca să acceadă la putere, ca un instrument. Asta am dedus și eu m-am regăsit în această analiză politică”.

Vorbind despre cauzele eșecurilor electorale ale PSD din acest an, Ciolacu a spus că, printre acestea, este și percepția legată de baronii partidului. ”N-am fost la fel de isteți ca liberalii. Mă uitam la lista PNL de la europarlamentare. PNL a fost mai inventiv: a luat baronii și i-a exportat în Europa. Noi n-am făcut acest gest”, a spus Ciolacu, referindu-se la faptul că printre europarlamentarii trimiși de PNL la Bruxelles se regăsesc Mircea Hava şi Gheorghe Falcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri