Caută
Close this search box.

Antonio Andrușceac, candidatul USR la primăria sectorului 4, subiectul unui nou scandal de partid

Antonio Andrușceac, candidatul USR la primăria sectorului 4, este subiectul unui nou scandal de partid: un grup restrâns al partidului contestă candidatura acestuia.

Conducerea USR a organizat miercuri seară un vot pentru a decide eventuala schimbare a lui Antonio Andrușceac din calitatea de candidat pentru Primăria Sectorului 4 din București. Votul s-a încheiat nedecis, potrivit lui Tudor Benga, membru al Biroului Național al USR, după o luptă între adversarii și susținătorii lui Andrușceac.

Redăm întreaga postare a lui Tudor Benga:

E ora 2 dimineața. Ședința de Birou Național a USR a început ieri la 16 și s-a terminat la 1 noaptea. La ora la care va scriu prin feisbucosfera deja bubuie de acuze la adresa mea și a altor 12 colegi din BN legat de un vot exprimat în seara asta. Concret suntem puși la stâlpul infamiei pentru presupusul delict de a refuza să acceptăm retragerea de către BN a candidatului USR la Primăria sector 4 Antonio Andrusceac. Antonio a făcut de-a lungul timpului o serie întreagă de declarații inacceptabile. A fost sancționat prompt de partid și a retractat o bună parte din ele. Rămâne însă realitatea faptului că între acele declarații ale sale și valorile noastre există o falie indiscutabilă.

Acestea fiind exprimate însă, Antonio a câștigat în august prin vot deschis și democratic al membrilor susținerea filialei din care face parte, USR Sector 4, pentru a candida la Primăria S4. Colegii de acolo au luat această decizie știind foarte bine toate aceste lucruri și asumându-si candidatul cu toate bunele și relele sale. Iar parte din valorile noastre fundamentale la USR, și parte din ceea ce ne face încă diferiți de alte partide, este autonomia decizionala a filialei. Ca sa nu ajungem ca toate celelalte partide, în care toate deciziile importante se iau de către doar câțiva oameni la vârf la centru, deciziile de jos sus, dinspre membri spre conducere, sunt pentru noi piatră de căpătâi.

Votul din seara asta nu a fost despre un om sau altul, votul din seara asta a fost despre un principiu de funcționare și despre un mod de a evita să ajungem ca toate celelalte partide. Dacă am fi creat precedentul, dacă acceptam dreptul a 13 oameni de la vârful organizației de a decide înlocuirea oricărui candidat ales democratic de către membrii simpli ai filialei din care face parte, am fi dinamitat unul din stâlpii de rezistență a ceea ce a făcut USR-ul diferit atunci când s-a format, democrația internă și controlul dinspre baza spre vârf. De aceea Ana Ciceala Teodora Stoian Stelian Ion @cătălin stancu, Cristian Gabriel Seidler @mihai gotiu, Nicu Stefanuta Dumitru Dobrev și cu mine ne-am opus. De aceea, bănuiesc dar nu știu cu certitudine, Andrei Macsut Allen Coliban Elek Levente și Andrei Corbu s-au abținut”

Cum se prezintă Antonio Andrușceac pe pagina USR sector 4:

Ca activist, sunt implicat de mulți ani în viața civică, însă pasul către această formă de organizare politică l-am făcut forțat de faptul că nu există în România o cultură politică. Mai mult, gradul mic de implicare a cetățenilor în acțiuni civice face ca activitățile noastre să fie permanent obstrucționate de decidenții politici, iar vocea noastră prea rar și prea puțin auzită. Obiectivul meu este să implementez, alături de colegii mei, în Administrația Publică Locală un model de decizie publică participativă, transparentă, individualizată și care să elimine cât mai mult din cheltuielile ”indirecte”.

Sunt două proiecte de care mă simt atașat în mod special: Masa Creștină – voluntariat Casa Spiridonia din sectorul 4 și un proiect, implementat împreună cu Mănăstirea Pasărea, de susținere financiară a elevelor cu probleme materiale, olimpice și cu rezultate bune la învățătură.

Am participat alături de multe asociații și fundații la acțiuni de împădurire, ecologizare, mitinguri și alte acțiuni ale societății civile, am fost voluntar pentru Nicușor Dan și în campania din 2012. Am participat la proiecte de conservare a patrimoniului construit și muzeal (tabăra de creație și restaurare Centrul Cultural Arcuș 2008-2011), m-am ocupat de realizarea proiectului Troiței ce adăpostește Crucea lui Radu Leon Vodă, cel mai vechi monument de pe teritoriul Bucureștiului (Parohia Slobozia- Biserica din intersecție).

Toate acestea cu sprijinul unor oameni care au avut încredere în mine și în echipa de studenți voluntari ai Universității București – Facultatea de Teologie Ortodoxă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri