Caută
Close this search box.

Ce se întâmplă de luni cu școlile închise în Bucureşti din cauza dezinfecţiilor

Duminică, specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au făcut verificări la unităţile de învăţământ unde în ultima perioadă s-au efectuat acţiuni de dezinfecţie pentru a vedea dacă elevii pot începe cursurile „în condiţii de securitate medicală optime”.

„Vorbim de o singură unitate de învăţământ în care cursurile au fost blocate timp de două zile, şi anume, miercuri şi joi. La celelalte cinci unităţi măsurile de profilaxie au fost puse în aplicare vineri.”

Pentru părinți și copii, acum urmează partea cea mai importantă.

„Mâine vor fi reluate cursurile, fără să fie afectat procesul de învăţământ. Deci, mâine, în toate cele şase unităţi de învăţământ – două şcoli şi patru grădiniţe – cursurile vor fi reluate la parametri normali”, a afirmat Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorul 4, duminică, la Şcoala Gimnazială nr. 133. pentru Agerpres.

El a precizat că Primăria sectorului 4 va trimite în toate cele şase unităţi de învăţământ echipaje medicale suplimentare.

Prin urmare, unităţile de învăţământ în care cursurile au fost blocate în ultimele zile din cauza dezinfecţiei care a pus în pericol sănătatea unor copii vor fi reluate luni, conform celor anunțate de Zărescu.

„Primăria sectorului 4 va trimite în toate aceste şase unităţi de învăţământ echipaje medicale suplimentare care să intervină în caz de nevoie şi care să-i ajute pe medicii din aceste unităţi de învăţământ să acţioneze în cazul în care vor exista cazuri de copii care vor avea de suferit, de exemplu, din cauza gripei. Deci, mâine vor fi aceste echipaje medicale în aceste şase unităţi şi, evident, şi în alte unităţi, dacă mai apar cazuri de gripă”, a mai spus Cristian Zărescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri