Ambasadorul Chinei la ONU, Xu Chen, a avertizat vineri, la Geneva, în legătură cu „panica inutilă” şi „măsurile de precauţie excesive” luate de unele ţări în faţa epidemiei provocate de noul coronavirus, considerată de OMS „o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional”, relatează AFP.

„Nu este nevoie să intraţi în panică inutil şi nici să luaţi măsuri excesive”, a declarat oficialul chinez, în cadrul unei conferinţe de presă de la Geneva, citat de Agerpres, subliniind că „OMS are încredere deplină în China”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că restricţiile de circulaţie a persoanelor şi a mărfurilor în timpul unei urgenţe de sănătate publică se pot dovedi „ineficiente”, pot perturba distribuirea ajutorului şi ar putea afecta economia în ţările afectate.

Vineri, OMS a subliniat că închiderea frontierelor poate fi contraproductivă, deoarece ar putea determina cetăţenii să călătorească ilegal, favorizând răspândirea epidemiei.

Numărul pacienţilor contaminaţi se apropie de 10.000 în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao) şi depăşeşte numărul celor afectaţi în perioada epidemiei de SARS (sindromul respirator sever acut) din 2002-2003.

Dacă marea majoritate a cazurilor de contaminare rămân localizate în China, în principal în provincia Hubei (centru) şi capitala acesteia, Wuhan, o sută de cazuri au fost de asemenea raportate în alte 20 de ţări, inclusiv în Europa.

145 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =