Caută
Close this search box.

Coronavirus. Un român, care muncește în Wuhan, a cerut repatrierea

Un cetăţean român a cerut să fie repatriat din Wuhan (China), zonă afectată de noul coronavirus, alţi doi români, dintr-o localitate a aceleiaşi provincii, Hubei, fiind în contact cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin angajatorul lor.

Ministerul de Externe a transmis, joi, că un cetățean român care se află în Wuhan și-a exprimat dorința de a se întoarce în România. Ambasada României la Beijing este în contact permanent și cu ceilalți doi cetățeni aflați în provincia Hubei.

Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetățeni români care se află în provincia Hubei, cât și cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză în vederea gestionării situației menționate. MAE precizează că cetățeanul român care se află în orașul Wuhan și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România”, se arată într-un comunicat de presă.

MAE precizează că Ambasada României menține contactul în permanență și cu ceilalți doi români aflați în provincia Hubei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri