marți, februarie 25, 2020
SlideShow
Acasă Magazin Auto Două modele ar putea fi interzise în Europa. Un nou scandal în...

Două modele ar putea fi interzise în Europa. Un nou scandal în industria auto

0
Automobilele Jeep Grand Cherokee şi Suzuki Vitara echipate cu motoare diesel depăşesc normele europene privind emisiile de oxid de azot şi trebuie să remedieze această situaţie.
Autoritatea rutieră din Olanda (RDW) a decis ca, în caz contrar, cele două modele să fie interzise la vânzare în Europa, scrie Agerpres.
RDW, care acţionează ca autoritate de reglementare de referinţă în Uniunea Europeană, a subliniat că Jeep (divizie a grupului Fiat Chrysler) a pus la punct un update software pentru a remedia problema iar autoritatea a ordonat companiei să recheme la service toate modelele din Europa pentru a putea aplica noul software.
În schimb, Suzuki nu a venit încă cu o soluţie credibilă pentru modelul Vitara, susţine RDW.
„Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate în caz contrar RDW va demara procesul de retragere a autorizaţiei sale europene”, a informat Autoritatea rutieră din Olanda într-un comunicat de presă, adăugând că a demarat şi procesul de retragere a autorizaţiei pentru Jeep Grand Cherokee ca „măsură preventivă”.
Organismele de reglementare din întreaga lume au început să testeze cu atenţie automobilele diesel după ce în 2015 grupul auto german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software ilegal pentru a falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.
Autoritatea rutieră din Olanda (RDW) susţine că a descoperit faptul că atât Jeep Grand Cherokee cât şi Suzuki Vitara au utilizat „strategii interzise” care le permit să genereze emisii mai mari de oxid de azot în condiţii de drum decât în condiţii de test.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =