Caută
Close this search box.

Emanuel Ungureanu: Marius Șișu, fostul președinte al Agenției Medicamentului care a picat admiterea la Farmacie, numit consilier în Ministerul Sănătății

emanuel ungureanu

Marius Daniel Șișu, omul care a condus timp de aproape un an Agenția Națională a Medicamentului cu toate că picase, cu doar câteva luni înainte de a fi numit, admiterea la Facultatea de Farmacie, a devenit consilierul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la doar 6 zile după ce ministrul Victor Costache l-a demis de la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este una dintre cele mai tehnice instituții din domeniul medical și este cea care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România. De asemenea, Agenția Națională a Medicamentului ar trebui să monitorizeze permanent stocurile de medicamente din țara noastră, în condițiile în care medicamente esențiale lipsesc adesea de pe piața din România.

Andrei Baciu (33 de ani), secretarul de stat din Ministerul Sănătății care l-a numit pe Marius Daniel Șișu consilierul său, a fost propus ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și retras după câteva ore.

Marius Daniel Șișu (36 de ani), fostul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului demis săptămâna trecută de Victor Costache, fusese numit în februarie anul trecut, la mai puțin de un an după ce picase admiterea la Facultatea de Farmacie.

Același Marius Daniel Șișu s-a „remarcat”, înaintea numirii la Agenția Medicamentului, promovând detoxifierea cu sucuri de castravete.

Emanuel Ungureanu, care este vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Ce urmează să vă relatez este uluitor, după ce ministrul Sănătății l-a demis pe Marius Daniel Șișu din fruntea Agenției Naționale a Medicamentului(ANM) acesta și-a găsit culcuș, atenție, în Ministerul Sănătății, care îl pusese pe liber pentru incompetență! Mâna lungă și păroasă a unor băieți deștepți din industria farma l-au plasat pe Șișu chiar lângă Secretarul de Stat Andrei Baciu care a primit sarcina din partea ministrului Costache să se ocupe de politica medicamentului.”

Emanuel Ungureanu mai scrie că Alina Magdalena Mușetescu, fosta șefă a Departamentului de Studii Clinice din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, care „acum două zile figura că a fost pusă pe liber”, a revenit la Agenția Medicamentului: „Șișu a avut grijă ca la plecare să o lase în urmă pe doamna Alina Mușetescu care după ce a fost îndepărtată pentru câteva ore de la ANMDM prin încetarea detașării de la firma Arta Core Vision SRL și-a făcut rost de o detașare la Spitalul Victor Babeș și s-a întors în liniște, prin ordinul lui Șișu, la ANMDM de unde figura acum două zile că era pusă pe liber.”

„Să nu amețiți, pe scurt, prin manevre de tip mafiot, Șișu și Mușătescu controlează ANMDMR, deși Ludovic Orban se lăudase că ne scăpase de ei. Nu ne-a scăpat, ci i-a înșurubat mai bine, chiar lângă Ministrul Sănătății, care nu pare să aibă habar despre aceste manevre oculte care se întâmplă în Ministerul Sănătății încă controlat de Georgeta Bumbac, Secretarul General al Ministerului Sănătății, o tipă unsă și cu alifiile din PSD și cu cele din PNL. Voi vedea în următoarele 24 de ore dacă PNL este sau nu aceeași mizerie cu PSD”, adaugă Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a depus, miercuri dimineață, o plângere la Agenția Națională de Integritate împotriva Alinei Magdalena Mușetescu, pe care o acuză de posibil conflict de interese și incompatibilitate – aceasta ar fi aprobat studii clinice pentru o firmă la care era acționar, în perioada în care a fost șefa Departamentului de Studii Clinice din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului. Deputatul USR spune că „nu este normal ca eu să fac plângeri la ANI împotriva vâlcovilor și a vâlcoavelor și PNL să îi reșapeze de noi în zone cheie din sistemul sanitar!”

Alina Mușetescu a fost, înainte de a conduce Departamentului de Studii Clinice din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, președinte al Asociației Vindecătorilor prin unde Theta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri