Caută
Close this search box.

MAE solicită clarificări Kievului după ce președintele ucrainean a declarat că Bucovina de Nord a fost ocupată de români în 1918

MAE a solicitat clarificări Kievului după declarația surprinzătoare a președintelui Ucrainei. Bucovina de Nord a fost ocupată de români în 1918, a spus Volodimir Zelenski într-un discurs cu ocazia Zilei Unității Ucrainei, care a fost postat pe site-ul Președinției.

Congresul General al Bucovinei a proclamat, pe 28 noiembrie 1918, unirea cu Regatul României, recunoscută prin Tratatul de la Saint Germain în septembrie 1919.

În aceeași frază în care se referă la români, Zelenski menționează și teritoriile Galiției, ocupate de trupele poloneze și Transcarpatia, care i-a revenit Cehoslovaciei.

Scandal! România a ocupat Bucovina de Nord – declaraţia preşedintelui Zelenski ar fi fost tradusă greşit

MAE și-a exprimat surprinderea față de declarația președintelui Ucrainei și a evidențiat necesitatea unei înțelegeri corecte a istoriei, potrivit TVR.

Reprezentantul diplomatic al Kievului la București a evocat o greșeală de traducere din ucraineană în engleză pe site-ul Președinției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri