Specialiștii consideră că e puțin probabil ca pasagera din avionul de la Varșovia, care a aterizat la Cluj, să fie infectată cu coronavirus.

O aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a fost ţinută la sol, din cauza unei pasagere care a anunţat că a intrat în contact cu persoane din zona contaminată cu coronavirus. Femeia a fost preluată direct de o ambulanţă şi dusă la spital pentru investigaţii.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Cluj susţin că au s-au făcut toate procedurile specifice unor astfel de cazuri, potrivit tvr.ro. Au oprit aeronava într-o arie izolată şi apoi au permis accesul medicilor la bord, pentru a prelua persoana în cauză.

Pasagerii au fost ţinuţi şi ei în aeronavă timp de două ore. Şi lor li s-au cerut datele personale pentru a putea fi monitorizaţi. Femeia a fost dusă pentru investigaţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unde va rămâne până la 14 zile.

FOTO: captură TVR

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a județului Cluj, pacienta nu prezintă simptome specifice coronavirusului, iar în urma consultului, medicii specialişti au constatat că este puţin probabil ca aceasta să fie infectată.

Procedurile speciale au fost începute după ce femeia a anunţat că a intrat în contact cu persoane din zona care se află în carantină în China din cauza coronavirusului.

277 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here