Caută
Close this search box.

Schimbare la vârful DGPI, fostul Doi și-un sfert. Pe cine a numit director Marcel Vela

Conducerea DGPI, serviciul secret al MAI cunoscut ca „Doi și-un sfert”, a fost schimbată din funcție de Marcel Vela.

Împuternicirea şefului Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), colonel Petru-Răzvan Măgură, şi cea a prim-adjunctului acestuia, lt.-colonel Lucian-Mihai Popa, în funcţiile respective au încetat de luni, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Începând cu data de 20 ianuarie 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a încetat împuternicirea domnului colonel Petru-Răzvan Măgură în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă şi cea a domnului lt.-colonel Lucian-Mihai Popa în funcţia de prim-adjunct al directorului general al DGPI”, precizează MAI într-un comunicat transmis Agerpres.

Cu aceeaşi dată, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, directorul Direcţiei Contrainformaţii, colonel Tiberiu-Silviu Dumitrache, a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a MAI.

Ofiţerul are o vechime de peste 14 ani în activitatea de informaţii şi protecţie internă şi a ocupat mai multe funcţii de execuţie şi de comandă în cadrul DGPI, se mai menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri