Caută
Close this search box.

Secretul sinistru legat de coronavirus pe care îl ascunde China

wuhan

Bilanțul victimelor coronavirusului ar fi mai mare decât cel declarat oficial în China, în timp ce numeroase cadavre ar fi incinerate pe repede-înainte, fără a fi corect înregistrate.

Angajați de la crematoriile din Wuhan susțin că le sunt trimise cadavre de la spitale fără ca acestea să fie înregistrate oficial cu cauza decesului legată de cotronavirus.

Bilanțul declarat astăzi de China este de 213 persoane ucise de coronavirus, dar se zvonește că acest număr de victime este, de fapt, mult sub cel real, și că s-ar încerca o mușamalizare.

China a luat măsuri extreme pentru oprirea răspândirii coronavirusului, inclusiv o carantină pentru peste 50 de milioane de oameni din Wuhan și pentru provincia Hubei. Cu toate acestea, numărul de decese și cazuri de îmbolnăviri continuă să crească.

Vineri, bilanțul negru a crescut cu 43 de decese, aproape toate, în afară de una, înregistrate în provincia Hubei. Cei mai mulți dintre acești oameni răpuși de coronavirus erau vârstnici.

Comisia Națională de Sănătate a Chinei a anunțat, vineri, că au fost înregistrate 1.982 de oi cazuri de îmbolnăviri, ducând la un total de 9.692 de cazuri. Alte 102.000 de persoane sunt sub observație medicală în China, cu posibile simptome ale coronavirusului.

Wuhan este centrul din care s-a răspândit coronavirusul. Sursa acestuia ar fi reprezentată de animalele sălbatice din piețe, pe care chinezii le mănâncă.

În România, autorităţile au anunțat, vineri, că iau măsuri pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus pe Aeroportul Henri Coandă, printre altele fiind vorba despre distribuirea de materiale informative şi dezinfectarea, la fiecare patru ore, a fluxurilor de pasageri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri