Guvernul Statelor Unite a aranjat ca un avion charter să evacueze toți diplomații din orașul Wuhan, care a devenit punctul zero al noului coronavirus din China, a declarat un oficial american, sâmbătă, pentru CNN preluat de mediafax. Aceleași surse susțin că locuri le-au fost oferite și americanilor rezidenți în Wuhan, peste 1000 de persoane, dar contracost. Și alte state se pregătesc de operațiuni similare și ele vor fi grăbite dacă lururile în teren se vor înrăutăți considerabil.

SUA are un contract cu un trasportator să evacueze diplomații din consulatul Statelor Unite din Wuhan, China. Consulatul este închis și toți diplomaților „au ordine să plece”, a precizat oficialul american.

Ultimele detalii privind planul de zbor sunt încă puse la punct, iar sursa a spus că „depinde foarte mult dacă autoritățile chineze ne vor lăsa”. El a adăugat că Beijing a fost „foarte cooperant”.

Departamentul de Stat și Casa Albă nu au răspuns CNN în legătură cu subiectul.

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, iar 1.362 dintre acestea au fost depistate în China, informează CNN.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecției cu acest virus a rămas la 41.

Două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Consulatul Statelor Unite a oferit americanilor înregistrați la misiunea diplomatică locuri la cursa aeriană care va pleca din Wuhan, China și care va avea la bord personal medical, însă contracost, a relatat un oficial american, pentru CNN.

Aproape 1.000 de americani trăiesc în Wuhan și cei care vor să evacueze orașul alături de diplomații Statelor Unite vor fi taxați pentru a se putea îmbarca, a explicat sursa.

Oficialul american a contrazis relatările din Wall Street Journal că „orice loc disponibil ar putea fi oferit cetățenilor care nu sunt americani și diplomaților din alte state”. Acesta a spus că cetățenilor non-americani le va fi permis să se îmbarce doar dacă au rude din SUA sau sunt căsătoriți cu americani.

Acesta a adăugat că diplomați din alte țări precum Coreea de Sud și Marea Britanie și-au aranjat propriul mod de plecare din orașul Wuhan. De asemenea, oficialul a declarat că felul în care publicația Wall Street Journal a descris dimensiunile aeronavei nu esteîn întregime corect, în condițiile în care oficialii încă trebuie să aleagă între un avion îngust de tip Boeing 737 sau unul mai lat de tip Boeing 767.

Întrebat de ce SUA își evacuează diplomații și cetățenii din Wuhan, în contextul în care în timpul epidemiei de SARS care a lovit China în 2003 nu a fost luată o astfel de măsură, oficialul a afirmat că: „Cred că ne-am învățat cu toții lecția în urma epidemiei de SARS”.

Guvernul Statelor Unite a aranjat ca un avion să evacueze toți diplomații din orașul Wuhan, care a devenit punctul zero al noului coronavirus din China, a declarat un oficial american, sâmbătă, pentru CNN.

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, iar 1.362 dintre acestea au fost depistate în China, informează CNN. Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecției cu acest virus a rămas la 41.

Două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =