Mihai Căldăraru, reprezentant al Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale (DGASPCR – AEDOPS), a primit de la IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Diploma de recunoștință pentru activitatea filantropică desfășurată în mai multe orașe ale țării, printre care și Constanța, a anunțat Arhiepiscopia, printr-un comunicat de presă transmis în data de 1 ianuarie 2020.

Potrivit sursei citate, Mihai Căldăraru a ajuns, la vârsta de trei luni, într-un orfelinat, „unde a avut o viață foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate”. A urmat cursurile unei Scoli de Arte și Meserii, al unei Școli Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane.

Mihai Căldăraru: Crescut în orfelinat, acum promovează responsabilitatea socială

„După ieșirea din orfelinat, a înțeles „din interior” drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat viața ajutorării acestora. A urmat cursurile de Jurnalism ale Universității Hyperion, după care a înființat două publicații și o asociație, MicNews, cu ajutorul cărora a desfășurat o serie de proiecte dedicate,  printre care amintim: tabere la mare și la munte pentru copii defavorizați; campaniile naționale “Sărăcia Distruge Omenia”, Câștigă România, Dăruiește Bucuria! ” și „Rechizite pentru viitorul tău”, în care au fost ajutați sute de copii și bătrâni defavorizați; parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța”, spune Arhiepiscopia Tomisului.

Parte din aceste proiecte au fost desfășurate și în parteneriat cu Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, un ONG care l-a „adoptat” pe Mihai și l-a numit, în acest an, director general pentru România.

Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie oferă tânărului Mihai Căldăraru recunoașterea activității filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie, și, totodată, îi mulțumesc pentru credința în Dumnezeu și iubirea de aproapele dovedită conform Bibliei, nu doar cu vorba, ci și cu fapta.

289 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here