Caută
Close this search box.

Variantă de COȘMAR. România, interdicție la Jocurile Olimpice de la Tokyo?! Scandal de dopaj, cu 2 medaliați la JO 2012

Jocurile Olimpice

Doi sportivi români medaliați la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra au fost depistați pozitiv. Din nefericire, România riscă să fie interzisă la ediţia de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. SPERĂM DIN TOATĂ INIMA SĂ NU SE ÎNTÂMPLE.

La testele de reanalizare pentru steroizi anabolizanţi de către Comitetul Internaţional Olimpic, doi sportivi români au fost depistaţi pozitiv, potrivit GSP.ro.

Cei doi halterofili, Roxana Cocoş și Răzvan Martin, au luat stanozolol, un steroid anabolizant care se foloseşte sub formă injectabilă şi tablete. Substanța este folosită de cei care vor să-şi îmbunătăţească starea fizică, ajutând la arderea rapidă a grăsimilor.

Roxana Cocoş a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce Răzvan Martin a venit acasă cu bronzul.
„Toate naţiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing şi Londra sunt pasibile de o interdicţie de un an”, se arată în regulamentul Federaţiei Olimpice Internaţională.
Pe lângă cei doi, şi Florin Croitoru, un alt halterofil român, fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanţi. Cazul său a fost prezentat în luna martie a anului trecut. Astfel, România ar ajunge la 3 halterofili depistaţi pozitiv şi ar putea fi interzisă la ediţia de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sperăm să nu fie cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri