Nu se știe câte persoane se aflau la bordul avionului. Ariana Afghan Airlines a negat că a fost unul dintre avioanele sale de pasageri.

Purtătorul de cuvânt al guvernului provincial, Arif Noori, a declarat că avionul pare să fi efectuat un zbor între orașul Kandahar și capitala Kabul. Provincia Ghazni se află între cele două locații.

Noori a spus că s-au descoperit la locul accidentului cadavrele a doi piloți și că avionul a fost complet distrus. El nu a menționat alte victime. Oficialul a afirmat că aparatul de zbor nu aparține unui transportator afgan, dar nu a confirmat cine este operatorul aeronavei.

Ulterior, unii experți au raportat că, probabil, era vorba de aeronavele E-11A, alocate celei de-a 430-a escadrille de combatere electronică expedițională.

Cauza accidentului rămâne neclară și nu au fost date detalii despre victime.

Intel Air & Sea@air_intel

No doubting that it is a US military E11 aircraft that crashed in #Afghanistan

Videoclip încorporat

Talibanii au declarat că au doborât un avion militar american în provincia Ghazni din zona centrală afgană, ucigând tot personalul de la bord.

„Avionul, aflat într-o misiune de informații, a fost doborât în ​​zona Sado Khel din districtul Deh Yak din provincia Ghazni”, a declarat Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, adăugând că toată lumea la bord, inclusiv ofițerii de rang înalt, au fost uciși informează defence-blog.com.