Caută
Close this search box.

Anunț de ultimă oră al lui Raed Arafat. Situație critică pentru românii din Italia

arafat

Secretarul de stat Raed Arafat le-a cerut românilor din Lombardia și Veneto, regiuni din Italia în care au apărut peste 30 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, să anunțe în orice moment autoritățile dacă vor să se întoarcă în țară, astfel încât să fie monitorizată starea lor și să fie luată măsuri de prevenire a apariției bolii și în țara noastră.

”Dacă sunt români care vor să plece din zona afectată să ne anunțe dacă vin în România”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă există riscul ca România să restricționeze accesul în țară a persoanelor care vin din Italia, secretarul de stat din Ministerul de Interne a precizat că o restrângere a dreptului la liberă circulație poate fi decisă doar la nivel european.

Arafat a precizat autoritățile de la București țin legătura cu cele italiene în ce privește răspândirea coronavirusului și măsurile cu care autoritățile o combat.

Raed Arafat a afirmat că nu există motive de îngrijorare deocamdată legate de apariția coronavirusului. ”Astăzi este ultima zi de carantină pentru cei veniți de la Wuhan. Nu au niciun fel de simptom, iar mâine se va face testarea”, a declarat oficialul.

El a mai precizat că cei doi români care au fost infectați cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess au o stare de sănătate relativ bună.

Comentând cazul de la Satu Mare în care un român venit din Italia nu a mai fost primit acasă după ce a fost internat la spital cu simptomele unei pneumonii, Arafat a spus că aceste gen de reacții nu sunt justificate. ”Reacțiile de respingere de la Satu Mare nu sunt un lucru admisibil”, a mai spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri