Un număr de 21 de localităţi din judeţul Buzău au rămas miercuri seara fără curent electric din cauza vântului care a atins la rafală 120 de kilometri la oră.

„Sunt afectate de lipsa energiei electrice atât localităţi din zona de munte, Chilii, Căneşti, Scorţoasa, Vintilă Vodă, cât şi din zona de şes, Ruşeţu, Largu, Luciu. Situaţia este în dinamică, mai multe echipe de la Electrica se află pe teren”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Conform ANM, în intervalul 5 februarie, ora 18,00 – 6 februarie, ora 8,00, este în vigoare primul cod roşu de viscol puternic, cu rafale de peste 100 – 120 km/h şi vizibilitate redusă spre zero în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău.

Tot cod roşu de intensificări puternice ale vântului, dar cu rafale de peste 85 – 90 km/h, viscol şi vizibilitate redusă semnificativ va fi valabil în intervalul 5 februarie, ora 22,00 – 6 februarie, ora 8,00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here