Dezvăluire sumbră a ministrului german al Sănătății: Ingredientele active ale medicamentelor care se produc în Europa provin din regiunea chinezească Hubei, epicentrul coronavirusului!

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează că epidemia de coronavirus aflată în plină desfăşurare ar putea avea drept consecinţă o penurie de medicamente în Europa, în contextul în care multe dintre substanţele chimice folosite în produsele farmaceutice sunt produse în China.

„Destul de multe dintre ingredientele active ale produselor farmaceutice de aici din Europa provin în special din China, întâmplător chiar din provincia Hubei”, a spus Spahn, înaintea unei reuniuni la Bruxelles cu omologi din Uniunea Europeană pe tema epidemiei de coronavirus.

Încetinirea producţiei constatata în mai multe industrii de pe teritoriul Chinei ar putea avea un efect de domino întârziat pentru Europa, a precizat acesta, subliniind că transportul cu containerele până pe continent al ingredientelor farmaceutice ar putea dura până la patru săptămâni.

Spahn solicita Comisiei Europene să analizeze situaţia şi să vină cu o propunere de soluţionare. Acesta face apel la o coordonare mai eficientă a procedurilor de screening pentru coronavirus în statele membre ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =