Caută
Close this search box.

Coronavirus. Carnavalul de la Veneţia a fost anulat

veneţia

Carnavalul de la Veneţia s-a închis duminică, la miezul nopţii, din cauza coronavirusului. Până pe 1 martie, şcolile şi universităţile vor fi închise, iar toate manifestaţiile vor fi anulate în Regiunea Veneto. Acolo au fost înregistrate cel puţin 25 de cazuri de infecţie cu covid-19, două chiar în Veneţia.

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.

Măsura vizează muzeele şi târgurile, dar şi şcolile şi universităţile, a adăugat Zaia. Carnavalul de la Veneţia atrage în fiecare an trei milioane de turişti din lumea întreagă și, în mod normal, ar fi trebuit să se închidă cu 40 de zile înainte de Paște, adică pe 25 februarie.

Anterior, primarul oraşului Milano a luat şi el decizia de închidere a cursurilor în şcoli şi universităţi pentru o săptămână.

Teama de coronavirus goleşte și magazinele din Italia. Unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, cel de la Arese, este aproape pustiu, deşi este sezonul reducerilor. Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Arese, lângă Milano, a declarat că oamenii au intrat în panică, nu mai ies din casă.

Deși este o perioadă de reduceri, oamenii se bat pe alte lucruri, în loc de haine şi încălţăminte.

„Pe site-urile de comenzi online, nu mai sunt măşti de protecţie de câteva săptămâni. În farmacii sunt cozi, iar dezinfectantele nu mai există”, a adăugat Gabriela Colceru.

În Lombardia, regiunea din nordul Italiei cu cele mai multe cazuri de coronavirus, trăiesc peste 170.000 de români. 11 localităţi sunt în carantină, fiind complet închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri