În replică la acuzaţiile lui Ludovic Orban, Gabriela Firea i-a invitat pe liberali să îl aducă pe celebrul actor Brad Pitt să candideze pentru Primăria Bucureşti, dacă vor să câştige alegerile.

„Nu au altceva de făcut. Nu guvernează, nu fac proiecte pentru români. Doar lansează atacuri la adresa mea şi PSD. Dacă ar munci mai mult decât ar vorbi, ar fi mai bine pentru romani. Nici nu îmi pasă ce au spus. Românii nu se vor lăsa păcăliţi. Românii văd cine munceşte şi are rezultate şi cine doar vorbeşte”, a declarat Firea, la Antena 3.

„Să îl invite pe Brad Pitt să candideze la primăria Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban declarase, la conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, că Bucureştiul este inima României, care a fost băgată aproape în stop cardiac de o administraţie incompetentă, coruptă.

„Bucureştiul este inima României. Dacă inima suferă de aritmii, dacă nu transmite sângele în tot corpul, tot corpul are de suferit. Inima României a fost băgată aproape în stop cardiac de o administraţie incompetenţă, coruptă care şi-a bătut joc. (…) Nu se poate să ai cea mai poluata capitală, să ştii de unde vine aceasta poluare şi să nu faci nimic”, a afirmat Orban.

Acesta a adăugat că viitoarea administraţiei liberale trebuie să şi asume realizarea unei centuri a Bucureştiului. Orban a criticat şi actualul sistem de termoficare folosit în Bucureşti, spunând că trebuie preluate modele din alte mari oraşe.

„Primăria Bucureştiului a avut posibilitatea să acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor primare de energie termică şi a pierdut aceşti bani pentru să este incompetentă şi nu are capacitatea să deruleze niciun proiect seros pentru Bucureşti”

„Nu poţi să rezolvi problemele bucureştenilor dacă tu şifonezi banul public în lefuri nesimţite ale unor companii inventate şi populate cu clientela politică PSD, dacă sifonezi banul public în vouchere şi bairamuri care nu folosesc cu nimic localităţii. Problemele esenţiale ale Bucureştiului trebuie rezolvate. Nu avem baza de date urbana, nu avem cadastru făcut (…) nu avem un plan clar de reţele subterane”, a afirmat premierul.

El a criticat faptul că în Bucureşti nu se face colectare selectivă şi spune că administraţia „se lasa prizoniera pentru marii gunoieri”. Orban a criticat de asemenea faptul că Primăria Capitalei a dat vouchere pentru biciclete, fără a fi construit pistele necesare circulaţiei acestora.

Premierul spune că „degeaba câştigi bine dacă-ţi petreci două din viaţa sufocat în trafic şi înghiţind praful şi noxele emise de toate maşinile”.

El a subliniat că în Bucureşti „toată lumea construieşte spitale”, referindu-se la promisul spital Metropolitan şi la spitalul promis de primarul sectorului 1, afirmând că acestea sunt proiecte pe hârtie, în timp ce calitatea serviciilor spitaliceşti în spitalele administrate local „scade continuu”.

„Trebuie să începem să nu mai privim administraţia din perspectiva unor obiective politico-electoraliste. (…) Nevoile reale ale oamenilor nu pot fi rezolvate cu bairamuri, cu lefuri nesimţite şi cu resurse aruncate pe apă Dâmboviţei”, a mai spus Ludovic Orban.

263 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here