Caută
Close this search box.

Ministrul de care sănătatea are nevoie

Trăim un paradox al rațiunii de o intensitate distructivă, aproape imbecilă, unde decizia politică este reinterpretată până la bagatelizare.

Exact acest lucru se întâmplă zilele acestea în sănătate, unde o persoană onestă, muncitoare, foarte bine pregătită profesional, este terfelită. O campanie de denigrare virulentă a pornit împotriva omului care vrea să spargă cumetriile din sistem.

Prima acuzație a fost aceea a conflictului de interese. Cei care au aruncat acuzația în piață nu au știut de hârtia obținută de Costache de la Agenția Națională de Integritate, unde scrie negru pe alb că nu există incompatibilitate între chirurgul de la Polisano și ministrul din guvern. Acum stau și mă întreb: de ce un ministru care lucrează la un spital public e mai breaz decât cel care operează la privat? În fond, lucrează tot într-o unitate medicală, care respectă legislația și normele în vigoare de funcționare.

Au văzut că nu ține cu conflictul de interese. Au dat-o pe privatizarea programelor de sănătate. O stupiditate, la fel de mare ca povestea cu integritatea: nu ai cum să privatizezi niste capitole bugetare, poți doar să aloci niște resurse în zona privată.

Dacă ajung banii sau nu, aici e altă discuție, însă să legi un program destinat medicinei de urgență cu numele a două spitale private insinuând o mare fraudă care, chipurile, se pregătește, ești cel puțin rău intenționat. Mă așteptam la mai mult de la mâncătorii de mizerii din spatele scenei, puteau să investigheze și să vadă cine ar fi adevărații beneficiari din PNL, în cazul în care chiar există un plan prin care unii particulari vor să pună gheara pe banii publici din medicină. Vă asigur că ministrul Costache nu se numără printre ei.

Victor Costache s-a întors în țară, după ce a operat în Canada, Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania și a ales să locuiască la Sibiu. A optat pentru un spital privat, unde a făcut medicină de top, inovatoare. Este un medic curajos.

Dacă pleacă din politică, nu are nimic de pierdut, îl așteaptă o carieră de succes pe care singur și-a construit-o.

Înainte de mă acuza de manipulare, v-o iau înainte și vă spun că nu l-am întâlnit niciodată pe ministrul Costache – în afară de Sorina Pintea, i-am cunoscut aproape pe toți ceilalți și vă asigur că e cel puțin la fel de bun ca mulți dintre ei. Chiar dacă, în opinia mea și am scris atunci despre asta, în cazul Spitalului Floreasca a greșit, s-a grăbit în a lansa acuzații mult prea ușor. Acum însă e vorba de altceva: vrea să reformeze un sistem compromis și uzat, total nefuncțional, dar rezistența incapabililor e una fără precedent.

Sincer, încep să cred că sănătatea din România nu merită un ministru de talia lui Victor Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri