Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a DEVENIT MEMBRU al Academiei Naţionale Franceze de Chirurgie

Victor Costache

O nouă distincție internațională pentru ministrul Sănătății, Victor Costache. Renumitul chirurg a devenit membru în Academia Națională de Chirurgie din Franța, cea mai veche instituție franceză de acest gen.

Medicul se află în aceste zile în Franța, iar astăzi a susținut un curs în fața membrilor Academiei, cu tema „Chirurgia cardiacă și vasculară în era procedurilor minim invazive”. Academia Națională de Chirurgie din Franța este continuatoarea Academiei Regale de Chirurgie, fondată în 1731, de către Georges Mareschal, primul chirurg al lui Louis XV, și de către François La Peyronie, succesorul lui Mareschal.

Dr. Costache este primul român cu specializarea chirurgie cardiovasculară și toracică primit în această instituție de prestigiu, iar decizia de acceptare a sa a fost luată în urmă cu un an.

„Pentru mine această numire – membru al Academiei de Naționale de Chirurgie din Franța – este încununarea unei munci de o viață, începută încă din timpul rezidențiatului și care a însemnat mii de pacienți operați, mii de ore de muncă, mii de oameni salvați”, a declarat Victor Costache.

Victor Costache este autorul unor premiere chirurgicale la nivel național, european și chiar internaționale; colaborează cu prestigioși chirurgi din întreaga lume, iar intervențiile pe care le-a realizat la Sibiu, în anii trecuți, au fost multe în premieră.

A coordonat primul serviciu public – privat din Franta, din Annecy, după care a revenit în România, la Sibiu.

În ultimii ani a realizat mii de intervenții chirurgicale, proceduri de by-pas coronarian, proceduri carotidiene, plastii de valvă mitrală, operații minim invazive valvulare, intervenții endovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri