Caută
Close this search box.

Naşul de cununie al lui Andrei Năstase candidează la Primăria Constanţei

horia constantinescu

Horia Constantinescu, fostul președinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Constanța și a cerut suspendarea din funcție până la finalizarea campaniei electorale.

Nu este sigur dacă șeful Protecției Consumatorilor va candida independent sau va alege o formațiune politică pe care să o reprezinte la alegerile locale din iunie.

În timp ce conducea ANPC, Horia Constantinescu a impus un cod vestimentar strict pentru angajații instituției: femeile nu mai aveau voie să poarte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar, iar limita de decență pentru lungimea fustei era „imediat deasupra genunchilor”. Totodată, pletele, accesoriile de orice fel sau sandalele le erau interzise bărbaților.

Într-un interviu acordat pentru Info Sud-Est, în august 2017, Horia Constantinescu a vorbit pe larg despre viața sa, creionând portretul unui personaj controversat, un afacerist de succes, provenit dintr-o familie cu rădăcini puternic ancorate în structurile comuniste.

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii.

Totodată, noul șef ANPC este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și, la rândul său, Andrei Năstase a botezat unul dintre copiii lui Constantinescu. În episodul ”bodyguarzilor” care au venit să îl apere pe Liviu Dragnea la ÎCCJ, în octombrie 2017, Horia Constantinescu a declarat că este prieten cu doi dintre bărbații care l-au apărat pe fostul șef PSD și că aceștia au fost judecați incorect doar după aspectul fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri