Caută
Close this search box.

Orban vrea modernizarea IAR Şoim: Să poată fi utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F16

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat vineri, la Balş, întrebat dacă este posibil ca piloţii de avioane F16 să se antreneze pe modelul IAR 99 Şoim, că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica de avioane şi care urmăreşte modernizarea acestui aparat de zbor, astfel încât să poată fi utilizat pentru antrenamentul piloţilor.

Orban a menţionat că există şi un proiect pentru susţinerea retehnologizării companiei Avioane Craiova.

„În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F16, una dintre utilizări.

Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect.

Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a vizitat vineri compania Avioane Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri