Caută
Close this search box.

Serban Nicolae atacă Olanda, Belgia si Suedia, care susţin activitatea DNA

şerban nicolae

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Şerban Nicolae, a lansat un nou atac la adresa amasadelor occidentale din România pentru că şi-au permis să susţină public lupta anticorupţie.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, la audierile în fata comisiilor parlamentare, câte întâlniri a avut cu ambasadorul SUA. „Aproape trebuie să ne cerem scuze că avem bune relaţii cu ambasada SUA şi cu alte ambasade ale statelor europene. Nu ni se cere nimic, ni se oferă suport. Care este problema că experţii romani vor fi mai buni? Ce ambasade ar trebui să vizităm?”, a răspuns Predoiu.

„Dacă veneaţi şi la Parlament cu această frecvenţă, multe lucruri erau rezolvate”, a replicat Şerban Nicolae. Senatorul PSD a spus că este curios să afle de la ambasadorii Olandei, Belgiei şi Suediei cum au rezolvat ei marile dosare de corupţie şi cum au protejat firmele să nu ajungă în instanţă.

„La noi dosarele de corupţie sunt pentru o sticlă de vin şi un cocoş, la ei sunt cu miliarde de euro. Poate facem un schimb de bune practici”, a adăugat Şerban Nicolae. Nicolae a continuat apoi cu atacuri la adresa DNA: „Nici pişcoturile nu erau digerabile la bilanţurile DNA”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întrebat ce ambasade ar trebui să viziteze guvernanţii ca să fie mulţumită şi opoziţia.

„Întâlnirile nu au fost deloc individuale, au fost în prezenţa unei delegaţii şi de o parte şi de alta, au avut loc două la Ministerul Justiţiei, una la Ambasadă, la Ministerul Justiţiei de fiecare dată am discutat despre pregătirea profesională a magistraţilor, pe scurt ni s-a oferit sprijin pentru orice tip de pregătire profesională a procurorilor în materie de combatere a corupţiei şi traficului de persoane. Iar la Ambasada SUA nu a fost practic o întâlnire, am lansat împreună un astfel de program pilot de pregătire a unor experţi în citirea şi decodarea declaraţiilor martorilor, corelarea lor, cu experţi americani”, a explicat Predoiu.

Predoiu a primit aviz negativ după audieri, fiind înregistrate 26 de voturi „pentru”, 37 „împotriva” şi 10 abţineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri