Discret, Liviu Pop, senator PSD și fost ministru al Educației, s-a apucat de afaceri. Și-a împrumutat firma cu 500.000 de lei, deși trăiește doar din salariu.

Firma pe care Liviu Pop a înființat-o ca unic acționar în 2018 se numește Familia Securice Business SRL. Conform declarației sale de avere, Pop a investit deja în firma sa 497.000 de lei, sub formă de împrumut, acordat în nume personal.

Este cu totul și cu totul inexplicabil de unde a produs Liviu Pop peste 100.000 de euro, câtă vreme senatorul PSD a și contractat un credit imobiliar de peste 300.000 de lei în 2019, pentru un apartament în Cluj, observă Newsweek.

E la fel de adevărat, însă, că aproape 300.000 de lei (cu 200.000 de lei mai puțin decât împrumutul acordat firmei lui) a fost suma obținută de Pop din vânzarea unui apartament în Baia Mare, tot conform declarației sale de avere. Senatorul PSD, însă, a secretizat numele cumpărătorului: „persoană fizică”.

În iunie 2019, firma lui Pop a înființat, împreună cu altă firmă (Buquinta SRL), o societate comercială numită Godottino Plus SRL. Conform unui anunț public, Godottino Plus SRL „solicită de la A.P.M. (Asociația pentru Protecția Mediului – n.r.) București obținerea autorizației de mediu pentru activitatea de restaurant amplasat în București, Splaiul Unirii nr. 165, clădirea TN Offices 2, parter”.

Buquinta SRL este deținută, integral, de Steliana Remeș, soția lui Decebal Traian Remeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.