Caută
Close this search box.

Traian Băsescu, surprinzător: „România și-ar mai fi permis un an cu Dăncilă”!

viorica dăncilă

Partidul Național Liberal a greșit în momentul în care și-a asumat guvernarea țării după demiterea Cabinetului Dăncilă prin moțiune de cenzură. Cel puțin aceasta este părerea fostului președinte Traian Băsescu, care avertizează că strategia s-ar putea întoarce foarte curând împotriva liberalilor, mai ales în contextul alegerilor anticipate, variantă pe care premierul Ludovic Orban o susține cu fermitate, judecând după ultimele sale ieșiri publice.

Traian Băsescu susține că Viorica Dăncilă trebuia să rămână încă un an la guvernare
Chiar dacă pare surprinzător, fostul șef al statului este de părere că Viorica Dăncilă nu ar fi trebuit înlăturată de la Palatul Victoria, în condițiile în care PSD se bucură în continuare de majoritate în Parlament. Totodată, dacă ar fi fost lăsată să-și ducă la bun sfârșit mandatul, fostul premier i-ar fi pulverizat complet pe social-democrați, odată cu asumarea măsurilor anunțate cu surle și trâmbițe, cele mai importante fiind mărirea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor copiilor.

„Da, şi-ar fi permis. Pentru că ce era de stricat s-a stricat. Nu mai avea ce să strice doamna Dăncilă mai departe. Ce să mai facă? Ce cheltuieli să mai angajeze? Păi l-au aruncat (n.r. bugetul pe 2020). Înainte să plece. Prin mărirea cu 40% a pensiilor, bugetul este aruncat în aer.

Ar fi trebuit ei să facă dublarea alocaţiei pentru copii, ar fi trebuit ei să facă o creştere cu 40% a pensiilor. Şi am îndoieli că ar fi făcut-o. De asta s-ar putea să le şi convenit căderea Guvernului Dăncilă. Oricum le-a convenit pentru că şi ei au înţeles că menţinând Guvernul Dăncilă se erodează accelerat.

Ori lor le-a convenit căderea doamnei Dăncilă şi aş spune că le convine chiar şi faptul că PNL-ul a preluat guvernarea. Este exact tactica de la alegerile trecute. A stat guvernul Cioloş, ei şi-au reconstruit toate structurile şi au găsit alegerile cu 44%”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri