Caută
Close this search box.

Aglomeraţie în autobuzele STB, după ce Firea a redus numărul de maşini

firea

O gândire întotocheată a făcut-o pe Gabriela Firea să micşoreze numărul de autobuze STB, pentru că, nu-i aşa, sunt mai puţini cei ce le folosesc, din cauza epidemiei.

În plină epidemie, zeci de pasageri înghesuiți precum sardelele într-o cutie de conserve au fost fotografiați într-un autobuz care circulă pe linia 304 din București.

Într-un singur autobuz STB care operează pe linia 304, în plină epidemie de coronavirus, au fost fotografiați aproximativ 50 de pasageri care călătoreau lipiți unul de altul fără a păstra distanța socială de minimum un metru.

Pozele au fost făcute dimineață, în jurul orei 6.00. Linia 304 face legătura între Piața Presei Libere și Străulești și are 22 de opriri.

Șoferii STB consultați spun că majoritatea autobuzelor care operează pe această linie au fost astăzi pline-ochi. Motiv pentru care șoferii se tem atât pentru sănătatea lor, cât și pentru faptul ca ar putea contribui, împotriva voinței lor, la răspândirea coronavirusului. Conducerea STB, spun ei, trebuia să fi prevăzut situația și să ia măsuri pentru limitarea accesului călătorilor.

„Vă sesizez faptul ca cei din conducere au luat decizia ca de azi sa diminueze parcul circulant. În acest context a crescut numărul de pasageri din autobuze. Practic sunt ocupate toate locurile pe scaun și în picioare. Am ajuns sa circulam cu zeci de călători care nu respecta distanta sociala. Atât eu cât și alți colegi ne temem pentru viata și sănătatea noastră. Lucram fără a putea sa ne protejam. Nu avem sursa de apa sa ne spălăm pe mâini la capăt de linie, iar wc-urile sunt pline de microbi. Vă rugăm să ne ajutați”, a declarat O. M., șofer STB.

Serviciul de Transaport Public București (STB) a redus parcul auto cu 25%, în timp ce multe instituții de stat au refuzat să permită funcționarilor să lucreze de acasă.

„Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB. Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai. STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități”, se arată în comunicatul STB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri