Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF au anunţat că vor sprijini mediului de afaceri prin faptul că nu vor mai calcula şi nu vor mai cere firmelor să plătească dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale scadente începând cu data de 21 martie şi neachitate până la 30 de zile după încetarea stării de urgenţă.

„Aceste obligaţii fiscale nu sunt considerate obligaţii fiscale restante”, a informat Fiscul.  Pe de altă parte, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare, cu excepţia executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanţelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală.

Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti se aplică, prin efectul legii, de către instituţiile de credit sau terţii popriţi, fără alte formalităţi din partea organelor fiscale. Aceste măsuri fiscale încetează în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.