Caută
Close this search box.

Eurovision 2020 s-a ANULAT din cauza COVID-19

Concursul Eurovision 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai în Olanda, a fost anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de agenţiile de presă internaţionale.

„Cu un regret profund, vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam”, au precizat într-un comunicat organizatorii acestui eveniment, urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

„În acest moment, este imposibil să continuăm pregătirile pentru acest show live conform planurilor iniţiale”, au adăugat reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision, potrivit Agerpres.

Ediţia din 2020 a concursului Eurovision urma să aibă loc la Rotterdam în perioada 12-16 mai.

Echipa Eurovision România va evalua toate opţiunile, una din variante putând fi păstrarea pentru anul viitor a reprezentantei de anul acesta, potrivit şefei delegaţiei României, Liana Stanciu.

„În condiţiile în care omenirea se luptă cu un inamic necunoscut, cel mai mare concurs de muzică de pe planetă se anulează. Oficialii au anunţat că negocierile cu ţara şi oraşul gazdă continuă, este important să aşteptăm, cu speranţă şi încredere, deciziile lor. (…)

Echipa Eurovision va analiza consecinţele deciziilor luate de către organizatori şi va evalua toate opţiunile, inclusiv pe aceea de a păstra, în totalitate sau în parţialitate, rezultatul decis de publicul şi juriul din România pentru ediţia din acest an. Acum, cel mai important lucru este să fim cu toţii sănătoşi. Şi să nu uităm că Eurovisionul are forţa să ne uimească la ediţia următoare!”, a precizat Liana Stanciu.

Roxen, artista care a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision cu piesa Alcohol You, vorbeşte, de asemenea, despre posibilitatea de a urca pe scena evenimentului muzical anul viitor, dar şi despre faptul că va promova toate cele cinci piese ale sale propuse în Selecţia Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri