Caută
Close this search box.

EXCLUSIV Cine gestionează carantina de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”? ”Pacientul cu numărul 17” continuă să facă victime

De câteva zile, s-a instalat o situație de criză în interiorul Spitalului ”Dimitrie Gerota” din București, unde există suspiciunea că oamenii s-au infectat unii pe alții, după ce 100 de persoane care fac parte din personalul angajat, alături de bolnavii rămași internați, au intrat în carantină.

Oamenii au intrat în carantină, după ce pe 9 martie ”pacientul cu numărul 17”, fost șef al Poliției Capitalei, a fost diagnosticat cu coronavirus.

”În spitalul Gerota sunt blocati în jur de 100 de cadre medico-sanitare. Oamenii sunt închiși aici de 8 zile. Suntem păziți de jandarmi. Din 100 teste în jur de 30 au fost depistați pozitiv iar 50 dintre ei așteaptă rezultatul… Nimeni nu este interesat de aceasta situație? Stăm unii peste alții, dormim pe saltele puse pe jos. În plus, muncim de 8 zile câte 14 ore pe zi. Fără să fi beneficiat de o minimă formă de izolare, vom afla probabil că suntem infectați”, este mesajul disperat al unei persoane aflată în carantină.

Carantina de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”: ”Mâncăm unii de la alții ce apucăm”

După ce oamenii au fost obligați să rămână în carantină, nu s-au luat măsuri elementare de izolare.

Potrivit informațiilor din interior, testarea s-a făcut abia pe 16 martie.

Referitor la condițiile de carantină, lucrurile au scăpat de sub control. ”Bolnavii care erau internați au rămas în spital. La fel și noi. Cu siguranță, ne-am infectat unii de la alții”.

În ceea ce privește mâncarea, persoanele aflate în carantină ar fi trebuit să plătească suma de 50 de lei pentru asigurarea meselor. ”Am refuzat să plătim mâncare și unii dintre noi au primit au primit pachete cu alimente de acasă, care ne-au fost livrate de jandarmi. Am ajuns să mâncăm unii de la alții ce apucăm”.

Majoritatea persoanelor din carantină nu au niciun fel de simptom de boală, motiv pentru care au cerut izolarea la domiciliu. Solicitările au fost refuzate în bloc.

Fostul ofițer MAI, dosar penal

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Pentru că șederea lui în spital a durat aproape o săptămână, timp în care nu a spus nimănui că a fost plecat din țară, întreg spitalul este în carantină până la finele lunii.

Din surse neoficiale, despre acest bărbat se știe că este un fost adjunct al Poliției Capitalei, om la 60 de ani, care a fost în Israel într-o excursie de 10 zile și s-a întors la 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. Când a fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate, a spus că nu. Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, ani de-a rândul șef de poliție pe la diferite sectoare, a recunoscut că a mințit.

Și-a infectat fiul, nora însărcinată și nepotul de trei ani, medicul gastroenterolog care l-a tratat la Spitalul Gerota, managerul spitalului, mai mulți pacienți, șoferul. Fiul său, angajat la SRI, și-a infectat doi colegi. Prietena cu care a fost în Israel a determinat închiderea Serviciului de Evidența Populației din Primăria Capitalei și a trimis în izolare 100 de colegi.

Potrivit autorităților, bărbatul a infectat 30 de persoane până acum, iar numărul lor ar putea crește.

https://www.youtube.com/watch?v=w7zhz4dN2KM&feature=share&fbclid=IwAR0raRJrLAI-iLTUcxtUAaDPDWmb90-IEYz8dkjQlQSIseCQJ0N_KFE7Tlg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri