Caută
Close this search box.

Guvernul demască site-ul Ştiripesurse.ro pentru fake news

rusia

Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS) atrage atenţia asupra unui nou articol de pe stiripesurse.ro care conţine informaţii false. Site-ul a mai publicat joi încă o ştire falsă, care a atras un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Deja, GCS a dispus închiderea unui site care comunică informaţii false, menite să amplifice panică. Site-ul stiripesurse.ro este patronat de Iosif Buble, soţul deputatei PSD Diana Tuşă. Tuşă este şefa Departamentului de comunicare al PSD.

Textul Grupului pentru Comunicare Strategică:

„Urmare a informaţiilor false apărute în spaţiul public, conform cărora două spitale din Capitală pregătesc şomaj tehnic, facem următoarele precizări:

Dezminţim categoric informaţiile apărute în articolul https://www.stiripesurse.ro/surse-spitalele-elias-si-universitar-pregatesc-somaj-tehnic-pentru-o-parte-din-angajati_1442530.html , ca urmare a precizărilor făcute de reprezentaţii celor două spitale.

Managerul Spitalului de Urgenţă Bucureşti, Adriana Elena Nica, a transmis că informaţiile prezentate în articol sunt false şi nu a primit vreo solicitare din partea publicaţiei în cauză sau a autorului acestui material să confirme sau să infirme informaţiile prezentate.

Domnia sa a precizat că în cursul zilei de joi, 19 martie a.c., a avut loc o şedinţă cu şefii de secţie şi asistentele şefe în care s-a discutat organizarea activităţii pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum «pentru a trimite o parte din personal în şomaj tehnic», aşa cum în mod fals este prezentat în articol”.

„Nu în ultimul rând, un astfel de articol are ca scop inducerea unei stări de neîncredere în personalul medical şi în activitatea medicală din cadrul Spitalului de Urgenţă Bucureşti, dar şi în autorităţile statului”, a subliniat doamna Adriana Elena Nica.

De asemenea, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat că informaţiile prezentate în articol sunt false şi nu a fost solicitat de autorul materialului să confirme sau să infirme informaţiile publicate. Domnia sa a menţionat că nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în şomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziţie, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite.

În acest context, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia că doreşte o bună colaborare cu toate instituţiile de presă şi face apel la o corectă şi obiectivă informare a opiniei publice.

În acelaşi timp, Grupul de Comunicare Strategică precizează că va utiliza toate instrumentele necesare pentru a preveni afectarea stabilităţii sociale prin propagarea de informaţii false.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri